piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Fantazja serowo-kokosowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Świetne ciastka na różne okazje , osłodzą każdy dzień

Fantazja serowo-kokosowa

Składniki:

Fantazja serowo-kokosowa

 

  • Ciasto:
  • 1000g multiciasto
  • 280g woda
  • 300g olej
  • 400g jaja

 

  • Ciasto czekoladowe:
  • 100g MULTICIASTO
  • 380g woda
  • 300g olej
  • 400g jaja
  • 100g kakao

 

  • Masa serowo-kokosowa:
  • 1000g pol mix kokosowy
  • 400g ciepła woda około 40 C
  • 1400g ser twarogowo śmietankowy
  • Owoce:
  • 1200g Wiśnie w żelu

 

  • Krem śmietanowy:
  • 800g śmietanka 33%
  • 400g krem roślinny bakels
  • 60g creamstab

 

Sposób przygotowania:

Fantazja serowo-kokosowa
Ciasto: multiciasto 100g wsypać do miski dodać olej 300g , wodę 280g i jaja 400g wszystko dokładnie wymieszać mieszadłem na wolnych obrotach przez 1 min a póżńiej na średnich obrotach przez 5 minut. Ciasto czekoladowe: multiciasto 1000g wsypać do miski dolać wodę 380g dodać olej 300g i jaja 400g wszystko mieszać przez 1 min na wolnych obrotach powoli wsypując kakao 100g , Po minucie włączyć średnie obroty mixować przez 5 minut.
Masa serowo kokosowa : Polmix kokosowy połączyć z woda i mieszać na wysokich obrotach przez 5 minut. Następnie dodać ser twarogowy 1400g i dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie ciasto i ciasto czekoladowe nakładać na blachę na przemian przy pomocy rękawa cukierniczego. Następnie masę serowo -kokosowa nakładać na ciasta i wypiekać wszystko w temperaturze 180 C przez około 60 minut i odstawić do wystudzenia . Gdy się już wystudzi na upieczone ciasto nanieść wiśnie w żelu w postaci pasków. Następnie śmietankę , krem roślinny i creamstab połączyć ze sobą i ubijąć przez około 6 minut gotowy krem nanieść przy pomocy rękawa cukierniczego miedzy paski paski wiśni . Następnie pokroić i delektować się.