Sposób przygotowania:
Fantazyjne szaszłyki drobiowe
Mięso nacieramy solą i pieprzem, smarujemy je musztardą utartą z koncentratem.Posypujemy siekaną natką i ciasno zwijamy w roladki.Kroimy je w plasterki grubości 1,5 cm.Nadziewamy plasterki na patyczki tak by nam się nie rozwijały-czyli w poprzek, w połowie szerokości plasterka.Smażymy na 2 łyżkach oleju po 3 minuty z każdej strony.Wyciskamy sok z cytryny i doprawiamy go sola i pieprzem.Dodajemy po kropelce resztę oleju.siekamy cebulkę, skórkę cytryny kroimy na cieniutkie paseczki. Połowę paseczków ze skórki i cebulkę mieszamy ze sosem z soku cytryny.Kroimy pomidorki na połówki i mieszamy je z sałatą porwaną na kawałki.Dodajemy do sałaty resztę skórki z cytryny.Podajemy z sałata, udekorowane plasterkiem cytryny.Sos podajemy osobno.Wspaniale smakuje z pieczywem tostowym lub bagietka. Smacznego!