Sposób przygotowania:
Fantazyjny torcik z wiśnią
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej(połamaną czekoladę włożyć do miseczki i położyć na garnku z gotującą się wodą).Miękką margarynę ,żółtka i cukier (najlepiej drobny ) utrzeć do białości na puch. Mąkę przesiać i wymieszać w osobnej misce z proszkiem i migdałami, dodać do masy żółtkowej razem z rozpuszczona czekoladą.Dokładnie składniki ze sobą wymieszać .Białka ubić na sztywna pianę i połączyć z ciastem aby powstała jednolita masa .Ciasto wyłożyć do tortownicy o śr. 26 cm wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 40 minut. Jak ciasto ostygnie to wydrążyć środek zostawiając po bokach ok. 2 cm ciasta .Ja użyłam wiśni ze słoika .W 1/2 szklanki soku wiśniowego rozpuścić budyń i cukier waniliowy,a resztę soku z wiśniami w rondelku stawiamy na ogień i doprowadzamy do wrzenia.Wlać budyń i ugotować budyń .Gorący budyń wlać do ciasta , równo rozprowadzić i zostawić do ostygnięcia.Śmietanę ubić z cukrem i śmietan-fiksem dodać 1/2 wydrążonego ,pokruszonego ciasta,starta czekoladę ,wymieszać i wyłożyć na budyń. Ciasto udekorować wiórkami,kawałkami czekolady i wiśniami.Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
Natala1210