Sposób przygotowania:
Farfale- kapusta-kapusta-grzyb
Kapustę kiszoną wypłukać by nie była za kwaśna . Zalać wodą i gotować przez godzinę . Odcedzić . Kapustę białą pokroić w drobne paski , zalać lekko osoloną wodą i gotować godzinę - odcedzić .Grzyby namoczyć , ugotować w małej ilości wody i bardzo drobno pokroić ( wodę z gotowania wlać do kapusty ). Podsmażyć na 2 łyżkach oleju pokrojoną w ,,piórka" cebulę . Odsączyć obie kapusty . Wymieszać z cebulą , olejem i masłem , grzybami . Włożyć do garnka z grubym dnem i dusić ok. 30 minut .Doprawić do smaku pieprzem . Makaron ugotować w osolonej wodzie . Odcedzić . Dodać do garnka z kapustą .Wymieszać . Zostawić pod przykryciem na 10 minut . * Jak zwykle podpowiadam - podaję przepis jak robi się potrawę od początku , ale polecam gotowanie kapusty osobno w większej ilości i mrożenie w porcjach . Potem gotuje tylko makaron , mieszam z kapustą i chwilę duszę .
edytaha
msewka