anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Farfalle dyniowo-marchewkowe z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Makaron mini farfalle dyniowo-marchewkowe z cukinią, papryką, marchewką i pieczarkami.

Farfalle dyniowo-marchewkowe z warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Farfalle dyniowo-marchewkowe z warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Farfalle dyniowo-marchewkowe z warzywami
Umyte i osuszone warzywa pokroiłam na mniejsze kawałki. Na rozgrzanej oliwie lekko podsmażyłam por, cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodałam marchewkę, wlałam dwie łyżki wody i dusiłam, aż lekko zmiękła. Gdy marchewka zmiękła dodałam papryki, a po chwili pieczarki. Na końcu dodałam cukinię i jeszcze przez chwilę wszystko razem dusiłam pod przykryciem.Ugotowałam makaron w dużej ilości osolonej wody. Odcedzony dodałam do warzyw na patelni, gdy te były uduszone, ale ciągle jeszcze lekko twardawe. Doprawiłam do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i rozdrobnionymi świeżymi ziołami. Bardzo delikatnie wymieszałam i od rzazu podawałam.
Farfalle dyniowo-marchewkowe z warzywami
Na patelni rozgrzałam oliwę i lekko podsmażyłam por, cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Farfalle dyniowo-marchewkowe z warzywami
Dodałam marchewkę, dwie łyżki wody i dusiłam pod przykryciem, aż lekko zmiękła.
Farfalle dyniowo-marchewkowe z warzywami
Następnie dodałam papryki, a po chwili pieczarki i dalej dusiłam.