Sposób przygotowania:
Farfalle dyniowo-marchewkowe z warzywami
Umyte i osuszone warzywa pokroiłam na mniejsze kawałki. Na rozgrzanej oliwie lekko podsmażyłam por, cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodałam marchewkę, wlałam dwie łyżki wody i dusiłam, aż lekko zmiękła. Gdy marchewka zmiękła dodałam papryki, a po chwili pieczarki. Na końcu dodałam cukinię i jeszcze przez chwilę wszystko razem dusiłam pod przykryciem.Ugotowałam makaron w dużej ilości osolonej wody. Odcedzony dodałam do warzyw na patelni, gdy te były uduszone, ale ciągle jeszcze lekko twardawe. Doprawiłam do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i rozdrobnionymi świeżymi ziołami. Bardzo delikatnie wymieszałam i od rzazu podawałam.