Sposób przygotowania:
Farsz do ruskich pierogów
Ziemniaki obrać i opłukać, zalać czystą wodą, posolić i ugotować do miękkości.
Odlać wodę i ugnieść, pozostawić do wystudzenia. Wystudzone ziemniaki przełożyć do miseczki, dodać ser biały pokruszony, wymieszać.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu i wystudzoną dodać do miseczki z farszem, wymieszać, przyprawić pieprzem i solą oraz przyprawą typu wegeta.
Farsz gotowy do nadziewania pierogów.
Odlać wodę i ugnieść, pozostawić do wystudzenia. Wystudzone ziemniaki przełożyć do miseczki, dodać ser biały pokruszony, wymieszać.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu i wystudzoną dodać do miseczki z farszem, wymieszać, przyprawić pieprzem i solą oraz przyprawą typu wegeta.
Farsz gotowy do nadziewania pierogów.
![Farsz do ruskich pierogów Farsz do ruskich pierogów](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/farsz-do-ruskich-pierogow-513889.jpg)
![Farsz do ruskich pierogów Farsz do ruskich pierogów](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/farsz-do-ruskich-pierogow-513890.jpg)
![Farsz do ruskich pierogów Farsz do ruskich pierogów](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/farsz-do-ruskich-pierogow-513891.jpg)
![Farsz do ruskich pierogów Farsz do ruskich pierogów](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/farsz-do-ruskich-pierogow-513892.jpg)
![Farsz do ruskich pierogów Farsz do ruskich pierogów](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/farsz-do-ruskich-pierogow-513893.jpg)
![Farsz do ruskich pierogów Farsz do ruskich pierogów](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/farsz-do-ruskich-pierogow-513894.jpg)