Sposób przygotowania:
Farsz do ruskich pierogów
Ziemniaki obrać i opłukać, zalać czystą wodą, posolić i ugotować do miękkości.
Odlać wodę i ugnieść, pozostawić do wystudzenia. Wystudzone ziemniaki przełożyć do miseczki, dodać ser biały pokruszony, wymieszać.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu i wystudzoną dodać do miseczki z farszem, wymieszać, przyprawić pieprzem i solą oraz przyprawą typu wegeta.
Farsz gotowy do nadziewania pierogów.
Odlać wodę i ugnieść, pozostawić do wystudzenia. Wystudzone ziemniaki przełożyć do miseczki, dodać ser biały pokruszony, wymieszać.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu i wystudzoną dodać do miseczki z farszem, wymieszać, przyprawić pieprzem i solą oraz przyprawą typu wegeta.
Farsz gotowy do nadziewania pierogów.