jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Farsz do ruskich pierogów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Uwielbiamy pierogi z takim farszem ziemniaczano - serowym, przyprawionym cebulką podsmażaną i okraszone słoninką lub stopionym masłem z cebulką.

Farsz do ruskich pierogów Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Farsz do ruskich pierogów

 

  • ser biały 250 g
  • ziemniaki 300 g
  • sól i pieprz do smaku przyprawa typu vegeta 1 łyżeczka
  • cebula 1 szt.
  • tłuszcz do smażenia cebuli

Sposób przygotowania:

Farsz do ruskich pierogów
Ziemniaki obrać i opłukać, zalać czystą wodą, posolić i ugotować do miękkości.

Odlać wodę i ugnieść, pozostawić do wystudzenia. Wystudzone ziemniaki przełożyć do miseczki, dodać ser biały pokruszony, wymieszać.

Cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu i wystudzoną dodać do miseczki z farszem, wymieszać, przyprawić pieprzem i solą oraz przyprawą typu wegeta.

Farsz gotowy do nadziewania pierogów.
Farsz do ruskich pierogów
ziemniaki obrać i opłukać, posolić i ugotować
Farsz do ruskich pierogów
Ugotowane ziemniaki odcedzić i ugnieść, wystudzić
Farsz do ruskich pierogów
do miski przełożyć ziemniaki, dodać ser biały
Farsz do ruskich pierogów
cebulę obrać.opłukać i pokroić w kostkę
Farsz do ruskich pierogów
podsmażyć na maśle klarowanym lub słoninie stopionej, przyprawić
Farsz do ruskich pierogów
Do całości dodać przestudzoną cebulkę ,przyprawić do smaki pieprzem i solą oraz przyprawą uniwersalną wegetą