klemens

klemens

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Farsz na pierogi z grzybów i kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Farsz doskonały do pierogów, krokietów i naleśników.

Farsz na pierogi z grzybów i kapusty

Składniki:

Farsz na pierogi z grzybów i kapusty

 

  • 1 łubianka grzybów (podgrzybki, koźlaki, maślaki)
  • 1,5 kg kiszonek kapusty
  • 3 duże cebule
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • wegeta

 

Sposób przygotowania:

Farsz na pierogi z grzybów i kapusty
Grzyby obieramy i myjemy a następnie gotujemy, po ugotowaniu odkładamy na durszlak aby obciekły i wystygły. Mielimy je na grubym sitku. Kapustę płukamy i gotujemy czekamy aż wystygnie a następnie wyciskamy ja i mielimy na grubym sitku lub siekamy. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle z grzybami aż wyparuje z nich nadmiar wody potem dopiero dorzucamy posiekaną kapustę i przyprawiamy wedle uznania. Farsz po wystygnięciu jest gotowy do zawijania.