Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Farsz z kapustą i grzybami do nalesników

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Usmażyć kiszoną (odciśniętą i pokrojoną) kapustę na kolor brązowy, ugotowane i

Farsz z kapustą i grzybami do nalesników

Składniki:

Farsz z kapustą i grzybami do nalesników

 

  • kiszona kapusta
  • suszone grzyby (można użyć też pieczarek)
  • średnia cebula
  • bazylia
  • zmielony kminek
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Farsz z kapustą i grzybami do nalesników
Usmażyć kiszoną (odciśniętą i pokrojoną) kapustę na kolor brązowy, ugotowane i osuszone grzyby drobno posiekać, usmażyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę (lub usmażyć pieczarki wraz z cebulą), doprawić bazylia, kminkiem i pieprzem. Połączyć wszystko razem, dodać ew. tartej bułki, a lepiej razowego chleba.