Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Farsz ze świeżej kapusty

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Grzyby umyć i namoczyć poprzedniego dnia, następnie ugotować w tej samej wodzie.

Farsz ze świeżej kapusty

Składniki:

Farsz ze świeżej kapusty

 

  • 1/2 główki białej kapusty
  • 6 suszonych grzybów
  • 2 jajka na twardo
  • sól
  • pieprz
  • 1 cebula
  • 1 łyżka tłuszczu

Sposób przygotowania:

Farsz ze świeżej kapusty
Grzyby umyć i namoczyć poprzedniego dnia, następnie ugotować w tej samej wodzie. Kapustępodzielić na pół, zalać w garnku wrzątkiem i gotować. Na wpół ugotowaną odcisnąć z wody i zmielić razem z grzybami. Cebulę obrać, posiekać i podsmazyć na większej patelni, dodać zmieloną kapustę, posiekane jajka na twardo, przyprawić dość pikantnie i chwilę smażyć. Jeśli farsz jest zbyt gęsty można dolać trochę wywaru z grzybów.