Sposób przygotowania:
Fasola po bretońsku
Wykonanie:
Fasolę namoczyć, najlepiej zalać już dzień przed na całą noc. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie. Pod koniec gotowania dodać sól. Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w kostkę, cebulę pokroić w drobna kostkę i poddusić z tłuszczem. Gdy zacznie się rumienić dodać kiełbasę i dusić kilka minut. Pod koniec dodać czosnek i sos pomidorowy, wymieszać, dusić chwilę i wymieszać z wywarem z fasoli. Doprawić.
Fasolę namoczyć, najlepiej zalać już dzień przed na całą noc. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie. Pod koniec gotowania dodać sól. Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w kostkę, cebulę pokroić w drobna kostkę i poddusić z tłuszczem. Gdy zacznie się rumienić dodać kiełbasę i dusić kilka minut. Pod koniec dodać czosnek i sos pomidorowy, wymieszać, dusić chwilę i wymieszać z wywarem z fasoli. Doprawić.