kołczu

kołczu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 77]

Fasola po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciężko sobie wyobrazić kuchnię meksykańską bez fasoli, jest ona w niej obecna na każdym kroku.

Fasola po meksykańsku

Składniki:

Fasola po meksykańsku

 

  • 3 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli
  • 1 papryka
  • 3 kostki startej gorzkiej czekolady
  • Oregano, tymianek, goździki
  • Szczypta przyprawy czilli
  • 1 cebula czerwona

 

Sposób przygotowania:

Fasola po meksykańsku

Na patelni rozgrzewamy olej, na którym podsmażamy paprykę i cebulę uprzednio pokrojone w kostkę. Gdy się zeszklą wkładamy fasolę, przyprawy, czekoladę i smażymy wszystko razem ok.10 minut.  Jeśli fasola stawia opór podczas smażenia możemy trochę ją porozgniatać przy pomocy widelca. Taka fasola jest doskonałym dodatkiem do mięs i nawet chleba.