halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Fasola z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Bardzo fajne danie z fasolki.

Fasola z boczkiem

Składniki:

Fasola z boczkiem

 

  • fasolka biała 2 szklanki
  • wędzony boczek 30 dag
  • cebula 1 sztuka
  • start ser żółty 4 łyżki
  • śmietana 1 szklanka
  • masło 1 łyżka
  • siekana natka pietruszki 1 łyżka
  • sól
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Fasola z boczkiem
Fasolkę namoczyć , ugotować.Cebulę i boczek kroimy w kostkę i podsmażamy.Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem wkładamy fasolę z boczkiem i cebulą doprawioną do smaku.Całość zalewamy śmietaną , tartym serem i wiórkami masła.Zapiekamy 20 minut w temperaturze 200 stopni. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Tagi:

sery ser