Sposób przygotowania:
Fasolka bretońska po mojemu
Fasolkę myjemy zalewamy zimną wodą i odstawiamy najlepiej na całą noc.
Rano wylewamy wodę, wlewamy świeżą dodajemy listki i ziele angielskie i stawiamy na kuchence.
Boczek wędzony kroimy w kostkę, dodajemy do gotującej się fasoli.
Kiełbasę kroimy w kostkę cebulę obieramy i też kroimy w kostkę podsmażamy na oleju. Marchewkę i ziemniaki obieramy i kroimy dowolnie dodajemy do już podgotowanej fasolki.
Jak wszystko będzie już ugotowane dodajemy podsmażoną kiełbasę doprawiamy wlewamy sok pomidorowy.
Jeszcze chwilę gotujemy pod koniec gotowania dodajemy ocet i odrobinę cukru . Najlepiej smakuje jak jeszcze chwilę postoi i smaki się przegryzą . POLECAM!!!
Rano wylewamy wodę, wlewamy świeżą dodajemy listki i ziele angielskie i stawiamy na kuchence.
Boczek wędzony kroimy w kostkę, dodajemy do gotującej się fasoli.
Kiełbasę kroimy w kostkę cebulę obieramy i też kroimy w kostkę podsmażamy na oleju. Marchewkę i ziemniaki obieramy i kroimy dowolnie dodajemy do już podgotowanej fasolki.
Jak wszystko będzie już ugotowane dodajemy podsmażoną kiełbasę doprawiamy wlewamy sok pomidorowy.
Jeszcze chwilę gotujemy pod koniec gotowania dodajemy ocet i odrobinę cukru . Najlepiej smakuje jak jeszcze chwilę postoi i smaki się przegryzą . POLECAM!!!
gusia1000