anetkamisia

anetkamisia

Kucharz
[Przepisów: 27]

Fasolka po Bretońsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taka sobie zwykła fasolka....

Fasolka po Bretońsku

Składniki:

Fasolka po Bretońsku

 

  • 60 dag fasoli Jaś,
  • 40 dag kiełbasy i boczku,
  • 2 duże cebule,
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • papryka mielona, pieprz, oliwa

Sposób przygotowania:

Fasolka po Bretońsku
Fasolę moczymy cała noc w zimnej wodzie. Gotujemy ja w tej samej wodzie, uważając, by się nie rozgotowała, nie dodając soli. na patelni podsmażamy pokrojoną drobno cebulę. Dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, boczek i podsmażamy. Na koniec dodajemy koncentrat, trochę pieprzu, papryki i gotujemy jeszcze kilkanaście minut na małym ogniu.