margolata

margolata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Fasolka po bretońsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jedna nazwa wiele przepisów. A oto mój :)

Fasolka po bretońsku

Składniki:

Fasolka po bretońsku

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku
Fasolę moczymy co najmniej 2 godziny przed przyrządzaniem. Ja zostawiłam na całą noc. Gotujemy w tej samej wodzie aż do miękkości. Pod koniec gotowania dodaję łyżeczkę margaryny i odrobinę soli. Cebulę kroję w drobną kosteczkę, kiełbasę w większą kostkę i razem przesmażam na margarynie, mieszając. Dodajemy do gotującej się fasoli, wrzucamy zmiażdżony czosnek lub rozkruszoną mini kostkę, majeranek i zioła prowansalskie, delikatnie solimy i pieprzymy. Dodajemy koncentrat pomidorowy, fasolka nabiera odpowiedniego koloru. Na patelni rozpuszczam margarynę i dodaję ok. łyżki mąki, zaprawiamy mąką fasolę. Smacznego.