Sposób przygotowania:
Fasolka po bretońsku
Fasolę dokładnie opłukać i namoczyć w wodzie na całą noc. Napęczniałą fasolę posolić, dodać kilka ziaren ziela angielskiego oraz liść laurowy i gotować w tej samej wodzie aż do miękkości przez ok. 1-1,5 godziny. Fasola przez cały czas powinna być przykryta wodą, w razie potrzeby należy dolać wrzątku.
Cebulę, boczek i kabanosy pokroić w kostkę, smażyć na rozgrzanym oleju, przełożyć do fasoli. Kolejno dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą, pieprzem, papryką oraz majerankiem i gotować na wolny ogniu ok. 20 minut.
Cebulę, boczek i kabanosy pokroić w kostkę, smażyć na rozgrzanym oleju, przełożyć do fasoli. Kolejno dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą, pieprzem, papryką oraz majerankiem i gotować na wolny ogniu ok. 20 minut.
mocsłodkości
skuter5
Czekoladka 2