monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Fasolka po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

..............syty obiadzik:-}

Fasolka po bretońsku

Składniki:

Fasolka po bretońsku

 

  • pół kilograma fasoli
  • 1 kiełbasa np;toruńska
  • 30 dag boczku wędzonego
  • puszka pomidorów bez skórki
  • 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • cebula
  • Przyprawy;sól,pieprz,majeranek

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku
Fasole namoczyć najlepiej na noc.Rano odcedzić, włożyć do garnka, zalać wodą,gotować(gotuje się dość długo więc trzeba pamiętać o dolewaniu wody)Boczek ,cebulkę,oraz kiełbasę kroimy i podsmażamy.Gdy fasola będzie już miękka dodajemy do niej podsmażony boczek,cebulkę i kiełbasę,pomidory z puszki,koncentrat.Doprawiamy i wsypujemy majeranek.