Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Fasolka po bretońsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

fasolka po bretonsku..................

Fasolka po bretońsku

Składniki:

Fasolka po bretońsku

 

  • 50 dag białej fasoli
  • 1 cebula
  • 40 dag kiełbasy
  • koncentrat pomidorowy
  • zasmażka z 6 łyżek mąki i łyżki margaryny
  • majeranek
  • sol
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku
fasole dzien przed zalewamy zimna wodą (aby namokla). cebule kroimy w drobniutka kostke i przesmażamy na patelni, dodajemy pokrojoną w kostke kiełbase i smażymy. Fasolke gotujemy, gdy jest już troche miekka dodajemy cebule z kiełbasa i gotujemy do miekkosci. doprawiamy, łączymy z zasmażka i gotowe