mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Fasolka po bretońsku od Hamrocyka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku od Hamrocyka

Składniki:

Fasolka po bretońsku od Hamrocyka

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku od Hamrocyka
Fasolkę namoczyć na noc w przegotowanej wodzie lub co najmniej 6 godzin przed gotowaniem .Namoczoną fasolkę ugotować aż do miękkości z majerankiem , zielem angielskim i liściem laurowym.Kiełbasę,boczek i paprykę pokroić na w kostkę i podsmażyć.Wrzucić do ugotowanej fasolki , dodać koncentrat pomidorowe , dobrze wymieszać , pogotować wszystko razem jeszcze z 10 minut , doprawić wedle uznania do smaku .Podawać z pieczywem