Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Fasolka po bretońsku wg Triss

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Fasolka po bretońsku z kiełbasą i pomidorami.

Fasolka po bretońsku wg Triss

Składniki:

Fasolka po bretońsku wg Triss

 

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku wg Triss
Fasolę namoczyć w wodzie przez całą noc. Odlać wodę, w której się moczyła(w ten sposób nie będzie tak ciężkostrawna) i gotować kilkanaście minut z liśćmi laurowymi i zielem. Pomidory pokroić w duże kostki. Kiełbasę pokroić w półtalarki, a cebulę w kostkę, całość podsmażyć na patelni na rumiano, dodać pokrojone pomidory dusić razem minutę. Gdy fasola zmięknie, dodać podsmażoną kiełbasę i cebulę, dodać koncetrat pomidorowy. Całość zagotować i doprawić do smaku, zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką.