karolinaOla

karolinaOla

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Fasolka po bretońsku z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6

Pyszna fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku z serem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Fasolka po bretońsku z serem

 

  • biała fasola świeża 0,5 kg
  • cebula 1 szt średnia
  • bigosówka 30 dkg (różne rodzaje wędlin- dokładnie ich piętki)
  • koncentrat pomidorowy 4 łyżki
  • kiełbasa 1 mała laska
  • sól,pieprz
  • marchew
  • starty ser żółty do posypania

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku z serem
Fasolę wrzucamy do garnka z wodą. Gotujemy ok 50 minut. Na patelni podsmażamy pokrojone w kostkę: cebulę, kiełbaskę i bigosówkę. Wrzucamy do fasoli. Sypiemy ok 1 łyżeczkę soli. Ścieramy marchew i wlewamy rozrobiony z wodą koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do momentu, aż fasolka będzie bardzo miękka. Ja lubię ją troszkę rozgotować. Wykładamy do miseczki i możemy posypać serem zółtym. Smacznego.
Fasolka po bretońsku z serem
Bigosówkę i cebulę podsmażamy na patelni
Fasolka po bretońsku z serem
Fasolę gotujemy a później dodajemy do niej wędlinki z cebulką