anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Fasolka po węgiersku

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczna pikantna fasolka.

Fasolka po węgiersku

Składniki:

Fasolka po węgiersku

 

  • fasola sucha 40 dkg
  • kiełbasa pikantna z papryką 40 dkg
  • czosnek mielony 1 łyżeczka
  • majeranek 1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • ostra mielona papryka 1 łyżeczka
  • chili 1/2 łyżeczki
  • sól
  • pieprz
  • mąka 1 łyżka
  • cebula 1 szt
  • listek laurowy

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po węgiersku
Fasolę namoczyć na noc, ugotować w tej samej wodzie, dodać, listek, ziele angielskie, pokrojoną kiełbasę i koncentrat. Gotować
wszystko jeszcze 20 min, dodać przyprawy. Cebulę podsmażyć, dodać mąkę zrumienić , zaprawić fasolę i mieszając, gotować jeszcze 2 min.

Smacznego.