Boron31

Boron31

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Fasolka po włosku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepis to łatwe i szybkie do zrobienia danie

Fasolka po włosku

Składniki:

Fasolka po włosku

 

  • Puszka czerwonej fasoli
  • Puszka ananasa w kostkach
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 20dag cienkiej kiełbasy
  • 2 cebule, sól, pieprz
  • olej do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po włosku
Ananasa i fasolę osączamy, syrop z ananasa zachowujemy. Kiełbasę kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i siekamy. Szklimy na oleju. Wsypujemy kiełbasę i podsmażamy. Do kiełbasy dolewamy syrop z ananasa. Dusimy ok 5min. Dodajemy fasolę i ananasy. Dusimy jeszcze ok. 7minut, mieszając. Do potrawy dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy jeszcze 10minut, od czasu do czasu mieszając