WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Fasolka szparagowa na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fasolka szparagowa ugotowana a następnie usmażona z przyprawami na ostro, z bułką tartą i wędzonym serem.

Fasolka szparagowa na ostro Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka szparagowa na ostro

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa na ostro

ETAP 1:

Fasolkę oczyścić, odciąć końcówki i opłukać. Zalać zimną wodą i ugotować do miękkości, soląc gdy woda się zagotuje. Po ugotowaniu fasolkę odcedzić z wody i przestudzić.

Przestudzoną fasolkę pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozpuścić masło. Wrzucić fasolkę i przyrumienić.

Doprawić fasolkę solą, pieprzem i papryką ostrą w proszku. Wymieszać. Wsypać bułkę tartą i ponownie wymieszać.

Ser żółty wędzony zetrzeć na tarce na drobnych oczkach i posypać nim fasolkę. Zamieszać i poczekać aż ser się trochę rozpuści.

Fasolkę wyłożyć na talerz.

Fasolka szparagowa na ostro
Fasolka szparagowa usmażona na ostro na patelni
Fasolka szparagowa na ostro
Fasolka szparagowa posypana startym serem wędzonym
Fasolka szparagowa na ostro
Fasolka szparagowa przyprawiona solą, pieprzem i papryką ostrą
Fasolka szparagowa na ostro
Pokrojona fasolka szparagowa wrzucona na masło