Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa na ostroETAP 1:
Fasolkę oczyścić, odciąć końcówki i opłukać. Zalać zimną wodą i ugotować do miękkości, soląc gdy woda się zagotuje. Po ugotowaniu fasolkę odcedzić z wody i przestudzić. 
Przestudzoną fasolkę pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozpuścić masło. Wrzucić fasolkę i przyrumienić. 
Doprawić fasolkę solą, pieprzem i papryką ostrą w proszku. Wymieszać. Wsypać bułkę tartą i ponownie wymieszać. 
Ser żółty wędzony zetrzeć na tarce na drobnych oczkach i posypać nim fasolkę. Zamieszać i poczekać aż ser się trochę rozpuści. 
Fasolkę wyłożyć na talerz.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
