Sposób przygotowania:
Szpinakowe naleśniki z łososiemETAP 1
NALEŚNIKI: Szpinak myjemy i osuszamy. Osuszony przekładamy do miski. Następnie dodajemy do niego jajko.
ETAP 2
Tak przygotowany miksujemy.
ETAP 3
Mleko przelewamy do miski. Dodajemy do niego sól do smaku, pozostałe jajko, proszek do pieczenia, mąkę oraz szpinakowy mus. Składniki miksujemy do uzyskania jednolitego, zielonego ciasta.
ETAP 4
Między czasie rozgrzewamy patelnię. Na rozgrzaną wylewamy porcje ciasta. Naleśniki smażymy z dwóch stron na wolnym ogniu. Usmażone studzimy.
ETAP 5
NADZIENIE:
Ser przekładamy do miski. Dodajemy do niego drobno pokrojony szczypiorek, śmietanę oraz przyprawy do smaku. Całość mieszamy do połączenia składników.
Sałatę myjemy i osuszamy.
Na usmażone naleśniki kolejno wykładamy warstwę sera, sałaty i łososia. Po nałożeniu nadzienia naleśniki rolujemy. Dodatkowo można je przewiązać z dwóch stron dratwą. Następnie przekrawamy je na połowę, oprószamy szczypiorkiem i podajemy.
SylaUla
gusia1000