Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Fasolka szparagowa na sposób orientalny

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Na świecie fasolkę szparagowa jada się na wiele sposobów .U nas raczej tradycyjnie z masłem i bułka tarta .

Fasolka szparagowa na sposób orientalny

Składniki:

Fasolka szparagowa na sposób orientalny

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa na sposób orientalny
Fasolkę umyć i obciąć końcówki .Ułożyć w garnku. Zagotować w czajniku wodę i wrząca zalać fasolkę, osolić . Gotować 25 minut . Odcedzić . W woku rozgrzać olej. Włożyć przyprawy i słonecznik .Zamieszać włożyć fasolkę i chwilę smażyć delikatnie mieszając drewnianą szpatułką .