agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Fasolka szparagowa pod beszamelem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis jest podany dla 6 osób. Smacznego!

Fasolka szparagowa pod beszamelem.

Składniki:

Fasolka szparagowa pod beszamelem.

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa pod beszamelem.
Fasolkę umyć, pozbawić włókien , ugotować w osolonej wodzie, osączyć. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. masło stopić, wymieszać z mąką, rozprowadzić mlekiem, zagotować, ostudzić. Sos doprawić do smaku, wymieszać z rozkłóconymi jajami. Do sosu dodać pokrojone strąki fasoli, wymieszać, wyłożyć do naczynia, posypać startym serem,zapiec.