edyta1253

edyta1253

Kucharz
[Przepisów: 14]

Fasolka szparagowa w pikantnym sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo prosta wegetariańska potrawa.

Fasolka szparagowa w pikantnym sosie

Składniki:

Fasolka szparagowa w pikantnym sosie

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa w pikantnym sosie
Gotujemy fasolkę na średnim ogniu przez 25 minut z dodatkiem soli cukru i masła. Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną cebule i czosnek. Gdy się zeszklą, dodajemy pokrojone pomidory i keczup. Dusimy przez kilka minut, dolewamy szklankę wody. Dodajemy do smaku tymianek, sól, pieprz, cukier i sok z cytryny. Dusimy około 10 minut. Sos przecieramy przez sitko, Gdy będzie zbyt rzadki, odparowujemy w odkrytym naczyniu na dużym ogniu. Układamy w naczyniu fasolkę, zalewamy sosem i posypujemy zieleniną. Podajemy z pieczywem lub jako jarzynkę do obiadu.