mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Fasolka szparagowa w pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Potrawa ta jest łatwa i szybka w wykonaniu. Można zajadać ją samą, albo z kromką chleba:)

Fasolka szparagowa w pomidorach

Składniki:

Fasolka szparagowa w pomidorach

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa w pomidorach
Fasolkę umyć, odciąć końcówki i ugotować w osolonej wodzie. W międzyczasie posiekać drobno cebulkę, zeszklić na łyżce oleju. Dodać zmiażdżony czosnek, chwilę smażyć. Ugotowaną fasolę odcedzić, ostudzić. Po czym pokroić na kawałki. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do zeszklonej cebuli i czosnku. Chwilę podusić, dodać zioła i doprawić do smaku.