LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Fasolka szparagowa z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepis na zieloną fasolkę szparagową z czosnkiem

Fasolka szparagowa z czosnkiem

Składniki:

Fasolka szparagowa z czosnkiem

 

  • 60 g zielonej fasolki szparagowej
  • 1/2 szklanki oleju (do smażenia)
  • 10 ząbków czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • cukier i sól do smaku

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z czosnkiem
Umyj fasolkę odetnij dwa końce,i kawałki wrzuć do nagrzanej patelni tłuszczem ,smaż fasolkę 2 minuty,następnie ją wyciągnij,i włóż na patelnie ząbki czosnku jak i rozdrobnioną paprykę chilli (bez gniazd nasiennych) i je podsmaż ,Pod koniec smażenia dodaj sos sojowy wymieszaj,cukier i sól do smaku i wrzuć do składników fasolkę i wszystko dokładnie wymieszaj przez minutę .