Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Fasolka szparagowa z papryką i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podawać jako dodatek do potraw lub z pieczywem

Fasolka szparagowa z papryką i boczkiem

Składniki:

Fasolka szparagowa z papryką i boczkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z papryką i boczkiem
Oczyszczoną fasolkę ugotować w osolonej wodzie. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną w piórka cebulę, oczyszczone z nasion pokrojone w zapałkę papryki i smażyć do miękkości. Włożyć do fasolki. Boczek pokroić w paski, podsmażyć na patelni, połączyć z fasolką, wymieszać. Chwilę razem poddusić, przyprawić do smaku. Przed podaniem posypać pomidorkami koktajlowymi.