Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa z papryką i pomidoram
Cebulę i czosnek obrałam, pokroiłam w kosteczkę. Paprykę umyłam, usunęłam gniazdo nasienne i białe błonki, pokroiłam w paseczki. Odcięłam końcówki fasolki, pokroiłam ją na krótsze kawałki, opłukałam na sicie pod bieżącą wodą. Na rozgrzanym oleju zeszkliłam cebulę i czosnek, dodałam paprykę i fasolkę szparagową. Chwilkę razem smażyłam, po czym zalałam gorącą wodą (2,5-3 szklanki), tak żeby warzywa były przykryte. Dodałam suszone pomidory i paprykę, zioła dalmatyńskie, czosnek granulowany, majeranek, pieprz, sproszkowaną paprykę i sól do smaku. Dusiłam na wolnym ogniu. Pomidory opłukałam, sparzyłam wrzątkiem, obrałam ze skórki i pokroiłam w kosteczkę. Dołożyłam do rondla, kiedy fasolka zaczęła mięknąć. Pod koniec gotowania zagęściłam mąką rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody, oraz doprawiłam do smaku koncentratem pomidorowym, szczyptą cukru i jeszcze odrobinką soli. Całość zagotowałam.
zbysiowa
edytaha
Super! Taka kusicielka ze mnie :)
kołczu
edytaha
Dzięki Robercie :)
2milutka
edytaha
Wpadaj, pojemy :)
monikaT83
edytaha
Już ciekawa jestem Twojej wariacji Monisiu :)