Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Fasolka szparagowa z warzywami z rosołu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Dobry sposób na wykorzystanie warzyw z rosołu.

Fasolka szparagowa z warzywami z rosołu Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Fasolka szparagowa z warzywami z rosołu

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z warzywami z rosołu
Pomidora sparzyć wrzącą wodą, usunąć skórkę i nasiona a miąższ pokroić w kostkę. Oczyszczoną fasolkę ugotować w wodzie z dodatkiem soli, odcedzić, pokroić na kawałki. Ugotowane w rosole warzywa pokroić na kawałki. Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojonego pomidora, wsypać fasolkę i warzywa. Wszystko razem wymieszać, doprawić do smaku czosnkiem granulowanym, pieprzem, solą i sosem sojowym, podsmażyć.
Fasolka szparagowa z warzywami z rosołu
Fasolkę ugotować w wodzie z dodatkiem soli
Fasolka szparagowa z warzywami z rosołu
Wszystkie warzywa podsmażyć na rozgrzanym maśle