Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Fasolka szparagowa ze słoniną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Potrawę najlepiej przygotowywać w szybkowarze.

Fasolka szparagowa ze słoniną

Składniki:

Fasolka szparagowa ze słoniną

 

  • 4 porcje:
  • 80 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 4 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki stołowe oleju
  • 4 plastry przerośniętej mięsem słoniny
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka stołowa cząbru
  • Sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa ze słoniną
Fasolkę oczyścić, ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki, cebulę w kostkę, czosnek rozgnieść. Dusić cebulę z czosnkiem na rozgrzanym oleju, wrzucić słoninę, fasolkę w całości, ziemniaki, przyprawić cząbrem, zalac 2 dl wody i gotować pod przykryciem 8 minut.