iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Fasolka szparogowa w pomidorowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Wyszło mi coś w rodzaju fasolki po bretońsku, ale bardzo pysznie.

Fasolka szparogowa w pomidorowym sosie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Fasolka szparogowa w pomidorowym sosie

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparogowa w pomidorowym sosie
Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki i zalać wodą tak, aby równo przykrywała fasolkę, osolić wodę, dodać liść laurowy i ziele angielskie,ugotować fasolkę prawie do miękkości. W między czasie kiełbasę podkroić w plasterki i zrumienić, na tłuszczu wytopionym z kiełbasy podsmażyć pieczarki pokrojone w plasterki i cebulę pokrojoną w piórka, podsmażone składniki przełożyć do ugotowanej fasolki i zagotować, następnie dodać przecier pomidorowy i musztardę , zagęścić wszystko mąką rozmieszaną w kilku łyżkach zimnej wody, całość doprawić solą , pieprzem i czerwoną papryka oraz majerankiem. Podawać z pieczywem.
Fasolka szparogowa w pomidorowym sosie
Do fasolki dodać podsmażone składniki
Fasolka szparogowa w pomidorowym sosie
całość zagotować i doprawić do smaku