Sposób przygotowania:
Fasolka w sosie majerankowym.
Obraną cebulę i boczek pokroić w plastry,przełożyć do garnka i zalać wodą,dodać pieprz.Gotować 45 min.na wolnym ogniu.Fasolkę umyć,odciąć końcówki,przeciąć na pół i wrzucić do garnka.Gotować kolejne 15 min.,dodając majeranek.Pomidory obrać ze skorki,zgnieść widelcem i też dodać do garnka,posolić.
Kiedy fasola będzie miękka,wyjąć ją na talerze,a do pozostałego w garnku sosu dać mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 125 ml.wody.
Sos wymieszać i zdjąć z ognia.Na fasolę wykładać boczek i polać sosem.Podawać z pieczywem czosnkowym.
Kiedy fasola będzie miękka,wyjąć ją na talerze,a do pozostałego w garnku sosu dać mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 125 ml.wody.
Sos wymieszać i zdjąć z ognia.Na fasolę wykładać boczek i polać sosem.Podawać z pieczywem czosnkowym.