Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Fasolka z boczkiem i kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Prosta Polska potrawa , lecz trochę się gotuje :D

Fasolka z boczkiem i kiełbasą

Składniki:

Fasolka z boczkiem i kiełbasą

 

  • 500 gram groch lub fasola,
  • do smaku majeranek Prymat,
  • do smaku liść laurowy Prymat,
  • do smaku ziele angielskie Prymat,
  • kawałeczek do smaku boczek,
  • 2 sztuki kiełbasa podwawelska,
  • 1 sztuka kiełbasa śląska,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 2 sztuki przecier pomidorowy,
  • do smaku koperek Prymat

 

Sposób przygotowania:

Fasolka z boczkiem i kiełbasą
Groch lub fasolę moczymy 2-3h lub więcej jeżeli ktoś planuje np. zrobić fasolkę na następny dzień. Gdy fasolka jest już wymoczona odlewamy wodę i wlewamy drugą następnie wstawiamy fasolkę na palnik i zaczynamy gotować gdy fasolka się już gotuje dodajemy ziele angielskie oraz liść laurowy a także pieprz i sól w miedzy czasie kroimy kiełbaskę i podsmażamy na patelni a boczek kroimy w kosteczki i wrzucamy bez podsmażania , gotujemy dalej fasolkę aż będzie prawie miękka i wtedy dopiero dodajemy koperek, majeranek i przecier pomidorowy .
Gotujemy jeszcze chwilę i gotowe :)

SmaCzneGo :)