Sposób przygotowania:
Potrawka mięsna z kalafiorem i fasolkąETAP 1:
Umyte i pokrojone w kostkę mięso oprószyć przyprawą, posolić, wlać niewielką ilość oleju i przesmażyć w szerokim garnku
ETAP 2:
dodać do mięsa czosnek przeciśnięty przez praskę , pokrojoną cebulę, fasolkę ,por, cukinię, podlać wodą i gotować około 10 minut razem.
ETAP 3:
Kalafior podzielić na różyczki, podgotować osobno w osolonym wrzątku, odcedzić łyżka cedzakową a do wody wsypać bób.
Gotować go 5 minut, odcedzić obrać z łupinek, dodać do gotującej się potrawki razem z kalafiorem, w trakcie dodać kukurydzę z puszki, z maki i wody zrobić zawiesinę, wlać do sosu, zagęścić doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Zabielić śmietaną wsypać posiekaną natkę.
Podawać z ryżem na sypko.
Smacznego.