Sposób przygotowania:
Potrawka z pęczakiem
Kaszę pęczak przepłukać kilka razy i odlać wodę. W garnku z grubym dnem zagotować wodę i posolić lekko, wrzucić na wrzątek kaszę pęczak. Mieszać aby nie przywarła i gotować do miękkości i do odparowania płynu .
Pora część białą pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju kokosowym. Dodać pomidory z puszki i razem dusić 8 minut. Cukinię pokroić w półplasterki lub w kostkę i dołożyć do rondelka. Kalafior podzielić na różyczki, fasolkę pokroić na mniejsze kawałki i zblanszować, dodać do całości i dusić do miękkości składników.
Przyprawić ulubionymi ziołami, u mnie to bazylia, tymianek i zioła prowansalskie, pieprz. Do rondelka dodać ugotowaną kaszę pęczak, wymieszać i podawać ciepłe danie.
Pora część białą pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju kokosowym. Dodać pomidory z puszki i razem dusić 8 minut. Cukinię pokroić w półplasterki lub w kostkę i dołożyć do rondelka. Kalafior podzielić na różyczki, fasolkę pokroić na mniejsze kawałki i zblanszować, dodać do całości i dusić do miękkości składników.
Przyprawić ulubionymi ziołami, u mnie to bazylia, tymianek i zioła prowansalskie, pieprz. Do rondelka dodać ugotowaną kaszę pęczak, wymieszać i podawać ciepłe danie.