Sposób przygotowania:
Kociołek z cukinią i porem
Cukinię i paprykę umyć, z cukinii wydrążyć środek, z papryki usunąć gniazda nasienne. Cukinię i paprykę pokroić w kostkę. Przesmażyć na łyżce oleju.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, usmażyć pokrojone w kostkę boczek, kiełbasę i cebulę. Dodać do cukinii. Podlać wodą, dodać kostkę rosołową i dusić pod przykryciem.
Pora pokroić w pół krążki, czosnek, pomidory i ogórki w kostkę. Dodać do reszty składników i dusić razem. Kiedy wszystko będzie miękki doprawić do smaku.
Można też, jeżeli będzie za wodniste, zagęścić mąką.Podawać z pieczywem.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, usmażyć pokrojone w kostkę boczek, kiełbasę i cebulę. Dodać do cukinii. Podlać wodą, dodać kostkę rosołową i dusić pod przykryciem.
Pora pokroić w pół krążki, czosnek, pomidory i ogórki w kostkę. Dodać do reszty składników i dusić razem. Kiedy wszystko będzie miękki doprawić do smaku.
Można też, jeżeli będzie za wodniste, zagęścić mąką.Podawać z pieczywem.
Jagodowa