Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 724]

Ryż na mleku z jabłkami, cynamonem i migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taki ryż na mleku z dodatkiem jabłek i cynamonu, posypany płatkami migdałów można zjeść na śniadanie lub podwieczorek.

Ryż na mleku z jabłkami, cynamonem i migdałami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryż na mleku z jabłkami, cynamonem i migdałami

 

Sposób przygotowania:

Ryż na mleku z jabłkami, cynamonem i migdałami
Mleko gotujemy w rondelku razem z cynamonem. Wsypujemy ryż, przykrywamy i gotujemy 20 minut.

Od czasu do czasu mieszamy, aby się nie przypalił. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę jabłko.

Na koniec dodajemy miód i podgrzewamy cały czas mieszając do momentu, aż miód się rozpuści.

Gotowe danie posypujemy płatkami migdałów. 


Ryż na mleku z jabłkami, cynamonem i migdałami
Mleko gotujemy w rondelku razem z cynamonem.
Ryż na mleku z jabłkami, cynamonem i migdałami
Wsypujemy ryż, przykrywamy i gotujemy 20 minut. Od czasu do czasu mieszamy, aby się nie przypalił.
Ryż na mleku z jabłkami, cynamonem i migdałami
Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę jabłko.
Ryż na mleku z jabłkami, cynamonem i migdałami
Na koniec dodajemy miód i podgrzewamy cały czas mieszając do momentu, aż miód się rozpuści.