mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Fasolka z płatkami migdałowymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne i treściwe danie.

Fasolka z płatkami migdałowymi

Składniki:

Fasolka z płatkami migdałowymi

 

Sposób przygotowania:

Fasolka z płatkami migdałowymi
Na patelni rozgrzać olej. Następnie wrzucić obraną i pokrojoną cebulę i zeszklić. Dodać liść laurowy, kolendrę, kurkumę, pieprz i sól. Wymieszać. Następnie wrzucić umyte i pokrojone pieczarki oraz obraną i pokrojoną fasolkę szparagową. Patelnię przykryć i dusić od czasu do czasu mieszając do momentu gdy wyparuje cały płyn. Następnie dodać jogurt naturalny i gotować jeszcze jakieś 3 minuty, co chwilę mieszając. Gotowe danie wyłożyć na talerze i posypać płatkami migdałowymi. Świetnie smakuje z białym ryżem. Polecam.

Tagi:

fasolka