katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Fasolkowy miszmasz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wszystko w jednym garnku..

Fasolkowy miszmasz

Składniki:

Fasolkowy miszmasz

 

  • fasolka 2 szklanki
  • marchew 1 sztuka
  • cebula 2 sztuki
  • pieczarki (małe) ok. 50 dag
  • mięso mielone ok. 40 dag
  • wędlina 20 dag
  • koncentrat pomidorowy
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Fasolkowy miszmasz
Fasolkę przebieramy, płuczemy, zalewamy wodą i moczymy ok. Dwóch godzin. Odlewamy wodę. Zalewamy świeżą i stawiamy do gotowania. Dodajemy obraną i pokrojoną marchew. Pieczarki myjemy, przesmażamy z drobno pokrojoną cebulą, dodajemy do fasoli. Mięso mielone odrywamy widelcem i wrzucamy do potrawy. Dodajemy też pokrojoną wędlinę, doprawiamy koncentratem i przyprawami. Przez chwilę wszystko razem dusimy.