tomek458

tomek458

Szef Kuchni
[Przepisów: 32]

Fasolowe leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Danie jest smaczne i sycące. Doskonałe na rodzinne uroczystości, na obiad lub kolację.

Fasolowe leczo

Składniki:

Fasolowe leczo

 

Sposób przygotowania:

Fasolowe leczo
1. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Wlewamy zalewę z kukurydzy i dusimy, aż cebula zmięknie, a płyn odparuje.

2. Kiełbasę kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i lekko podsmażamy.

3. Dodajemy kukurydzę, fasolę z zalewą, przecier pomidorowy, ziele angielskie i liście laurowe, mieszamy. Doprawiamy do smaku i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 5 minut, cały czas mieszając.

Smacznego!