Sposób przygotowania:
Fasolowe leczo
1.Cebule obieramy, kroimy w kostkę i szklimy w oleju. Wlewamy zalewę z kukurydzy i dusimy, aż cebula zmięknie, a płyn odparuje.
2. Kiełbasę kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i lekko podsmażamy.
3. Dodajemy kukurydzę, fasolę z zalewą, przecier pomidorowy, ziele angielskie i liście laurowe, mieszamy. Doprawiamy do smaku i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 5 min., cały czas mieszjąc.
2. Kiełbasę kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i lekko podsmażamy.
3. Dodajemy kukurydzę, fasolę z zalewą, przecier pomidorowy, ziele angielskie i liście laurowe, mieszamy. Doprawiamy do smaku i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 5 min., cały czas mieszjąc.