Sposób przygotowania:
Fasolowe tartaletki na przystawkę
CIASTO: Mąkę przekładamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Schładzamy około 30 minut. Po tym czasie wyklejamy nim przygotowane foremki na tarta letki. Tak przygotowane babeczki pieczemy około 15-20 minut w 180˚C. Gotowe napełniamy nadzieniem i dekorujemy. Na dno każdej układamy po kilka kawałków podsmażonej kiełbasy. Na wierzch wyciskamy fasolową masę. Całość posypujemy delikatnie świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Dekorujemy natką pietruszki oraz papryką. Podajemy.
NADZIENIE: Kiełbasę kroimy w kostkę i przysmażamy. Gotową wykładamy na dno upieczonych tartaletek. Na wierzch wyciskamy masę fasolową. Masa fasolowa: Fasole moczymy na noc. Następnego dnia gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Gotową odcedzamy i miksujemy. Cebule kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Tak przygotowaną dokładamy do zmiksowanej fasoli. Następnie dokładamy muszarkę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Ponownie miksujemy. Masę przekładamy np. do rękawa cukierniczego i wyciskamy na babeczki.
NADZIENIE: Kiełbasę kroimy w kostkę i przysmażamy. Gotową wykładamy na dno upieczonych tartaletek. Na wierzch wyciskamy masę fasolową. Masa fasolowa: Fasole moczymy na noc. Następnego dnia gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Gotową odcedzamy i miksujemy. Cebule kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Tak przygotowaną dokładamy do zmiksowanej fasoli. Następnie dokładamy muszarkę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Ponownie miksujemy. Masę przekładamy np. do rękawa cukierniczego i wyciskamy na babeczki.
kołczu
reanja
edytaha