Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Fasolowo - ziemniaczany krem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jeśli masz niejadka który nic nie lubi...daj mu krem w którym można wiele przemycić.

Fasolowo - ziemniaczany krem. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fasolowo - ziemniaczany krem.

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolowo - ziemniaczany krem.
Fasolkę obieramy z końcówek i dokładnie myjemy, a następnie drobno kroimy. Ziemniaki obieramy i kroimy w niewielką kostkę. Czym drobniej pokroimy składniki tym czas przygotowań będzie krótszy. Zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości. Gdy ziemniaki są na wpół miękkie dorzucamy gałązkę lubczyku. Gdy warzywa są już miękkie miksujemy dokładnie całą zupę aż powstanie zawiesisty zupa krem. Podajemy z odrobiną bazylii która świetnie się komponuje z całością.
Fasolowo - ziemniaczany krem.
Proste składniki, mało przypraw a talerz pachnie latem.
Fasolowo - ziemniaczany krem.
Pod koniec gotowania dorzucamy lubczyk, długi proces gotowania zabija jego aromat.
Fasolowo - ziemniaczany krem.
Dobrze zmiksowana zupa to sposób na każdego niejadka.