małatruskaweczka

małatruskaweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Faszerowana cukinia.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cukinia faszerowana mięsem mielonym, pychotka..

Faszerowana cukinia.

Składniki:

Faszerowana cukinia.

 

 

Sposób przygotowania:

Faszerowana cukinia.
Cukinie przekroić wzdłóż i wydrążyć środek. Cebule pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, podsmazona cebulą. Doprawić masę mięsną solą i pieprzem. Na cukinie nałożyć farsz mięsny, przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać bulionem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec pół godziny w 170 stopniach. Na koniec posypujemy posiekanym świeżo koperkiem.