Sposób przygotowania:
Faszerowana cukinia
Cukinie myjemy , przekrawamy na pół , wydrążamy miąższ , cukinię od środka posypujemy kucharkiem . Cebulę obieramy siekamy , czosnek zgniatamy , pomidora obieramy ze skórki i drobno kroimy , pieczarki także kroimy . Mięso mielone podsmażamy na oliwie i dodajemy wszystkie pokrojone wcześniej warzywa . Dusimy na małym ogniu doprawiając sola , pieprzem . Do wydrążonych cukinii nakładamy farsz i posypujemy startym oscypkiem . Zapiekamy w piekarniku około 20-30 minut w temp : 160 C
![Faszerowana cukinia Faszerowana cukinia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/faszerowana-cukinia-127071.jpg)
![Faszerowana cukinia Faszerowana cukinia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/faszerowana-cukinia-127072.jpg)
![Faszerowana cukinia Faszerowana cukinia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/faszerowana-cukinia-127073.jpg)
![Faszerowana cukinia Faszerowana cukinia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/faszerowana-cukinia-127074.jpg)