Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Faszerowana cukinia 10

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Faszerowana cukinia, sycący i smaczny obiad.

Faszerowana cukinia 10 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Faszerowana cukinia 10

 

 

Sposób przygotowania:

Faszerowana cukinia 10
Cukinie umyć, odciąć końcówki, przeciąć wzdłuż i wydrążyć łyżeczką. Ok. 1/5 miąższu pokroić drobno. Cebulę, czosnek, pomidora pokroić w kostkę. Na rozgrzanej patelni podsmażyć cebulę, czosnek, gdy się zeszklą dodać mięso mielone i smażyć kilka minut mieszając. Gdy mięso nie będzie już surowe zetrzeć marchewkę i dodać do mięsa razem z pomidorem i pokrojonym miąższem cukinii. Smażyć i odparować płyn. Na koniec doprawić i dodać koncentrat pomidorowy. Każdą połówkę nadziać farszem, ułożyć w formie. Można podlać odrobiną wody, przykryć folią. Piec aż cukinia zmięknie w 180st. C.
Faszerowana cukinia 10
Cebulę podsmażyć, następnie dodać mięso i smażyć. Dodać marchewkę.
Faszerowana cukinia 10
Składniki doprawić do smaku, dodąć koncentrat pomidorowy.
Faszerowana cukinia 10
Napełnić każdą połówkę cukinii, piec w 180st.C.

Tagi:

mięso cukinia